EK2

„Energiatudományi Kutatások az Energiatudományi Kutatóközpontban” pályázatok

Az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) és az Atomenergia Mérnökiroda Kft. „Energiatudományi Kutatások az Energiatudományi Kutatóközpontban” néven (röviden: EK2) hallgatói ösztöndíjakat alapított, amely a 2018-19-es tanévben volt megpályázható először. Elnyerésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban BME), az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (továbbiakban ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Óbudai Egyetem (továbbiakban ÓE) energiatudományhoz, energiagazdasághoz és környezetvédelemhez kapcsolódó kutatásokat folytató hallgatói pályázhatnak, akiknek témavezetője vagy konzulense az EK alkalmazásában áll.

Az ösztöndíjaknak három típusa van:

1. Hallgatói kutatási ösztöndíj (EK2-HKUT) – az a típus egyszer 2 szemeszterre, vagy egyes esetekben kétszer 1 szemeszterre nyerhető el.

2. Publikációs és TDK kutatási díj (EK2-HPUBL) – az a típus maximum háromszor nyerhető el, amennyiben a díjazott eredmény jól láthatóan 1-1 szemeszterre, illetve egy nyári gyakorlatra elnyert munka gyümölcse.

3. Szakmai gyakorlati ösztöndíj (EK2-HGYAK) – az a típus csak egy alkalommal nyerhető el. 2023 nyarától csak olyan hallgatók pályázhatják, akik a korábbi 2 félévből legalább egyben EK2 kutatási ösztöndíjasok voltak és a nyári ösztöndíjat követően is BSc-s vagy MSc-s hallgatói jogviszonyuk lesz.

 

A kutatási ösztöndíjat évente kétszer (a szemeszterek kezdése előtt egy hónappal), a publikációs ösztöndíjat évente háromszor (a szemeszterek kezdése, ill. a nyári szünet előtt egy hónappal),, míg a szakmai gyakorlati ösztöndíjat évente egyszer ( a nyári szünet előtt egy hónappal) írjuk ki; az aktuális kiírások a pályázati honlapon (ek-cer.hu/~palyazat) találhatók.

Az ösztöndíjak leírása lentebb található. Az ösztöndíjak kiírásakor közzétesszük az aktuális pályázati adatlapot, az írásos beszámolóhoz egy egyoldalas, kitöltendő fedőlapot, illetve a beküldési tudnivalókat. A pályázatokat és a beszámolókat a kiírók által kinevezett ösztöndíj bizottság értékeli.

A pályázatokról a palyazat@ek.hun-ren.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

 

Horváth Ákos                                                            Gadó János                                                                Imre Attila

főigazgató                                                                 ügyvezető igazgató                                                    tudományos tanács elnök

EK                                                                  AEMI kft.                                                                  EK


 

Aktuális pályázatok        (beadási határidő: 2024. aug. 18.)

Általános tudnivalók

Pályázati adatlap

Beszámolók fedőlapja